top of page

Artros

Artros är en sjukdom som angriper leder och bryter ned brosk, ligament, skelett, menisk, ledhinnor och muskler. Sjukdomen drabbar oftast knän, höfter och lederna i fingrarna, men kan också utvecklas i ryggraden, axlar, käkleden och fötterna.

Artros

Orsak & vanliga symtom

Vid artros försämras brosket i lederna över tid. Brosket fungerar som en stötdämpande yta mellan benen i lederna och bidrar till smidig rörelse. När brosket bryts ned blir det tunnare och mer skört, vilket leder till att benen kan gnida mot varandra när man rör på sig. Detta kan orsaka smärta, inflammation och stelhet i lederna.

Smärta och stelhet i leden är de främsta symtomen på artros, smärtan kan vara värre vid belastning eller rörelse av leden och kan vara mer påtaglig efter längre perioder av inaktivitet. Stelheten brukar vara mest märkbar på morgonen eller efter långvarigt sittande. Det är vanligt att lederna blir svullna på grund av inflammation och ansamling av vätska i leden.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page