top of page

Balansbesvär / yrsel

Yrsel är en känsla av ostadighet eller snurrighet som ofta beskrivs som omgivningen rör sig eller snurrar även när den är stilla. Yrsel kan förekomma i flera olika former och symptomen kan variera.

Balansbesvär / yrsel

Orsak & vanliga symptom

Yrsel kan ha flera olika orsaker, delvis pga olika sjukdomstillstånd men även från stelhet i nacke och axlar, eller andra störningar i nervsystemet. Spänningstillstånd kan påverka dina nervimpulser till och från innerörat, vilket i sin tur kan leda till yrsel och balansbesvär. De tre största källorna för information till balansnerven är från fötterna, ögonen och huvudets position; huvudsakligen från receptorer från lederna i halsryggens två översta kotor. Minskad eller felaktig information från dessa områden kan också leda till yrsel. Innerörats apparatur, som ansvarar för balansen, är därför beroende av att nervsystemet fungerar utan störningar.

När du söker hjälp hos oss på Nordic Kiropraktik, Naprapati och Massage kommer våra terapeuter undersöka dina symtom och utesluta att dina besvär beror på eventuella sjukdomstillstånd.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page