top of page

Musarm

Musarm, även känt som muskuloskeletal besvär i armen, är en överbelastningsskada som påverkar musklerna, senorna och nerverna i armen och handen. Det är vanligtvis förknippat med repetitiva rörelser eller långvarig användning av arm- och handmuskler, särskilt vid arbete som kräver mycket tangentbordsarbete eller musanvändning.

Musarm

Orsak & vanliga symtom

Symtom på musarm inkluderar:

Smärta och ömhet i underarmen, handleden eller handen: Smärtan kan vara lokaliserad till specifika muskler eller sprida sig längs underarmen och handen.

Stickningar eller domningar: Känsla av stickningar, domningar eller pirrningar i armen eller handen.

Svaghet och minskad greppstyrka: Minskad förmåga att greppa eller hålla föremål på grund av muskelsvaghet.

Stelhet och nedsatt rörlighet: Begränsad rörlighet i armen, handleden eller fingrarna samt känsla av stelhet.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page