top of page

Nackspärr

Nackspärr eller akut nacksmärta är ett tillstånd som innebär att du kan uppleva en plötslig smärta, stelhet och svårigheter att röra huvudet och nacken. Nackspärr uppstår vanligtvis på grund av en plötslig och ovanlig rörelse eller överansträngning av musklerna i nacken och skuldrorna.

Nackspärr

Orsak & vanliga symtom

Ofta beror smärtan på ett naturligt muskelförsvar som medför smärta och stelhet i nacken. Smärtan kan vara intensiv och begränsa rörelseomfånget i nacken, den kan kännas stel och det kan vara svårt att vrida eller luta huvudet åt olika håll. Du kan även uppleva att musklerna i nacken och skuldrorna känns spända och ömma vid beröring.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page