top of page

Smärtor i bröstryggen

Smärtan i bröstryggen är en obehaglig känsla som vanligtvis manifesterar sig mellan skulderbladen, men den kan också stråla uppåt mot nacken eller ut mot revbenen. Det är en vanlig upplevelse för många att känna en molande eller brännande känsla i detta område, som kan vara ihållande och påverka ens dagliga liv. Denna smärta kan också åtföljas av en känsla av trötthet och stelhet som kan vara mycket besvärande. 


Det är viktigt att notera att ont i bröstryggen kan ha många orsaker, inklusive muskulära spänningar, nedsatt rörlighet i ryggraden eller till och med underliggande medicinska tillstånd. Att söka professionell hjälp från en erfaren kiropraktor kan vara avgörande för att lindra denna smärta och återfå din fysiska komfort och livskvalitet.

Smärtor i bröstryggen

Orsak & vanliga symtom kopplade till ont i bröstryggen

Smärta i bröstryggen kan vara resultatet av olika tillstånd eller sjukdomar som påverkar detta område. En vanlig orsak till bröstryggssmärta är överansträngning eller spänningar i musklerna mellan skulderbladen. Detta kan uppstå på grund av flera faktorer, inklusive dålig hållning, överdriven fysisk aktivitet, tunga lyft eller stress. När musklerna i bröstryggen blir överbelastade kan de reagera genom att skapa smärta, obehag och stelhet i området.


Det är dock viktigt att förstå att smärta i bröstryggen inte alltid beror på muskulära problem. Vissa ryggrelaterade problem i bröstryggen kan härledas till allvarligare sjukdomar och tillstånd. Till exempel kan diskbråck, där en disk i ryggraden pressar mot nervrötterna, orsaka skarp och konstant smärta. Kotkompression, som innebär en sammanpressning av ryggkotorna, kan också leda till smärta i bröstryggen. Andra allvarliga tillstånd som kan kopplas till bröstryggssmärta inkluderar lungsäcksinflammation, som kan orsaka andningsrelaterad smärta, och till och med hjärtinfarkt, där smärta i bröstryggen kan vara ett av de tidiga symptomen.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen. 


Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page