top of page

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste formen av huvudvärk. Det karakteriseras av mild till måttlig, tryckande eller spännande smärta runt huvudet och i nacken. Spänningshuvudvärk kan vara sporadisk och återkommande.

Spänningshuvudvärk

Orsak & vanliga symtom

Smärtan upplevs vanligtvis som en stram eller pressande känsla runt huvudet, lokaliserad till tinningen, mot pannan, ovanpå huvudet eller bak vid nackrosetten. Många kan även uppleva spänningshuvudvärk som tryckande smärta runt stora delar av huvudet.

Orsakerna till spänningshuvudvärk är inte helt klara, men det finns vissa faktorer som kan utlösa eller förvärra tillståndet. Dessa inkluderar stress, muskelspänningar i nacken, stelhet i nackens leder, dålig hållning, sömnstörningar, ögonbelastning, ångest och depression.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page