top of page

NAPRAPAT STOCKHOLM

VAD ÄR NAPRAPATI?

Naprapati är en manuell terapi som fokuserar på att förbättra funktionen i muskler, leder och bindväv. Genom att använda specifika rörelser, tryck och stretching tekniker, kan naprapati återställa smidig rörelse, minska smärta och öka rörligheten. Naprapati är en effektiv behandling för att återskapa funktion och minska smärta i det neuromuskuloskeletala systemet genom att påverka strukturer i och omkring ryggraden och andra leder.

naprapat stockholm
naprapat stockholm
VEM BEHÖVER

NAPRAPAT

Naprapati är idag Sveriges vanligaste form av manuell medicin och varje år söker 250 000 nya patienter naprapatvård. Naprapatens helhetstänk och behandling ger dig som patient effektiv smärtlindring och bättre rörlighet, samtidigt som målsättningen är att förhindra återkommande besvär.
 

Vanliga besvär där en naprapat kan hjälpa dig

  • Ryggrads- och ledsmärta: Om du besväras av rygg- och ledsmärta, såsom ryggont, nackspänningar, ischias, skuldersmärta och andra smärtor relaterade till muskuloskeletala problem.

 

  • Huvudvärk: Om du lider av regelbunden huvudvärk och migrän kan en naprapat hjälpa dig, särskilt om problemen kan härledas till problem i nacke och rygg.

 

  • Hållning: Har du problem med hållningen på grund av arbete vid datorer eller långvarig stillasittande, kan du dra nytta av att uppsöka en naprapat för att förbättra hållningen och därmed minska dina besvär.

 

  • Skador: Personer som har drabbats av idrottsskador, olyckor eller andra fysiska trauman kan dra nytta av naprapatisk vård för att påskynda återhämtningen och främja läkningsprocessen.

 

  • Graviditetsrelaterade besvär: Gravida kvinnor kan uppleva smärtor i rygg, höfter och bäcken på grund av den ökade vikten och hormonella förändringar. En naprapat kan hjälpa till att lindra samt förebygga dessa besvär.

 

  • Åldersrelaterade besvär: Äldre personer kan söka naprapatisk vård för att hantera smärta och rörlighetsproblem som är förknippade med åldrandet.

 

  • Förebyggande vård: Du behöver inte ha ont någonstans eller uppleva besvär för att dra nytta av en naprapatbehandling. En del av vårt hälsofrämjande arbete handlar om att förebygga framtida problem och förbättra kroppens funktion.

LÄS MER OM VANLIGA BESVÄR HÄR

SYFTET MED

BEHANDLING HOS NAPRAPAT

Syftet med behandling hos en naprapat är att diagnostisera, behandla och förebygga problem och smärttillstånd i kroppen och det muskuloskeletala systemet. Våra naprapater fokuserar på att identifiera och behandla problem i muskler, leder, nerver och bindväv för att återställa kroppens balans och funktion.
 

Det är viktigt att notera att vi samarbetar med andra medicinska specialister när det behövs. Vi på Nordic Kiropraktik, Naprapati & Massage hänvisar patienter till andra vårdgivare om det behövs för att säkerställa en omfattande och integrerad vårdplan.

VANLIGA FRÅGOR & SVAR OM NAPRAPATI

naprapat stockholm

BOKA TID IDAG!

bottom of page