Om oss

Dr. Dani Alkhamisi BSc MSc DC 
Doctor of Chiropractic (UK)

Efter att ha varit intresserad av folkhälsa under längre tid ville jag fortsätta utbilda mig i ett patient-orienterat, praktiskt yrke och fann mig dragen till Kiropraktik.

Under uppväxten såg jag hur min far återhämtade sig med hjälp av kiropraktisk vård, från att ha varit oförmögen att stå upp i mer än ett par minuter, till att kunna engagera sig i atletiska aktiviteter igen.

Ett par år senare började jag få kraftig migrän, efter att ha provat allting var kiropraktik det enda som till slut hjälpte. Det var då jag bestämde mig för att jag skulle bli en kiropraktor.
 

Dani tog examen från Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth med en Bachelors of Human Sciences och en Masters in Chiropractic. Under sin studietid blev han speciellt intresserad av atletiska sporter, speciellt fotboll, då han började justera fotbollsspelare under den tid då han arbetade med AFC Bournemouth, som spelar i den högsta divisionen i Premier League.
Dani var även studentambassadör för sitt universitet och reste världen över, för att ge seminarier om kiropraktik och dess många fördelar för hälsan i vardagslivet.

Efter hans studier har Dani utövat kiropraktik hos ett flertal kliniker i Storbritannien och Sverige.

Dani är även intresserad av att behandla familjer i alla åldrar, från nyfödda till de äldre såväl som att arbeta med specifika kiropraktiska justeringar vilka påverkar det ryggradsrelaterade nervsystemet, samt extremiteter. Han är utöver det, även intresserad av vardagshälsan med hänsyn till dagliga stressfaktorer, nutrition samt rörelsemönster, vilka kan vara skadliga och betydelsefulla för den generella hälsan. Allt för att kunna hjälpa sina patienter med en hängivenhet och passion, så att de kan nå sin fulla potential: Ett liv utan hinder, med hjälp av kiropraktisk vård.

Dr. Mats Flodin BSc MSc DC 
Doctor of Chiropractic (UK)

Dr. Mats Flodins resa till kiropraktik började redan som barn där han genom gick många skador som semi-professionell tennisspelare. Yrket blev intressant för Dr. Flodin då han såg förbättringarna som skedde när han besökte sin kiropraktor och insåg hur mycket starkare han kände sig. Från tidig ålder kunde Dr. Flodin börja förstå att kroppens funktion behöver matcha den belastning som läggs på kroppen för att kroppen ska kunna prestera på den nivån som behövs. Dr. Flodin började studera med kiropraktik och har haft äran att besöka fler tal kliniker runt om i världen medan han var en del av ”insight club” i över 3 år, detta är en organisation som vidare utbildar kiropraktorer. 

 

Dr. Flodin har ett stort intresse för patientens allmänna hälsa och välbefinnande. Han ser mer än bara smärta, då smärta ofta är ett resultat av ett problem som manifesterats i kroppen under en längre period där både funktion och rörelse har minskats.

Madelen A. BA MSc
Senior Kiropraktik Assistent

Efter masterexamen inom global hälsa hade Madelen bestämt sig för att jobba med människor och hälsa. Finns det då bättre alternativ än kiropraktik? Personligen svarar hon nej! Madelen anser kiropraktik som en målsättning för att minska smärtan och öka livskvalitet. Förutom att Madelen har haft behandlingsplaner utformade i rörelseapparaten, så har kiropraktik hjälpt henne igenom hela hennes diabetes resa och även dysmenorré. Hon är passionerad över sitt jobb och har höga ambitioner inom folkhälsoarbete för att uppnå en friskare och hälsosammare folkhälsa för en mer hållbar samhällsutveckling och människors välbefinnande. 

Det Madelen vill meddela till samhället genom arbetet som Kiropraktik Assistent är att denna typ av naturlig vård tillhandahåller den bästa möjligheten att leva i en vardag utan smärta eller begränsingar. Eftersom hon anser att många går miste om innebörden av kiropraktik så försöker hon sprida kunskap kring kiropraktik och förklara att en människas allmänna hälsa beror på förhållandet mellan ryggraden och nervsystemet, därför är kiropraktik gjord för att hitta källan till problemet och upprätthålla optimal hälsa istället för att enbart lindra symptom.

Nordic Kiropraktik  -  Västmannagatan 64 113 25 Stockholm Sverige  -  08-202 252  -  info@nordickiropraktik.se

Öppettider: Måndag 08:00-20:00 Tisdag 08:00-20:00 Onsdag 08:00-20:00 Torsdag 08:00-20:00 Fredag 08:00-20:00 Lördag 10:00-14:00 Söndag Stängt