top of page

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som uppstår när en nerv (medianusnerven) som löper genom handleden och in i handen blir komprimerad eller klämd.

 Karpaltunnelsyndrom

Orsak & vanliga symtom

Symtomen på karpaltunnelsyndrom kan variera från person till person, men vanliga tecken och symtom som du kan uppleva är exempelvis domningar och stickningar i tummen, pekfingret, långfingret och delvis i ringfingret. Du kan även känna smärta eller värk i handen eller handleden, och smärtan kan stråla upp längs underarmen och armens baksida.

Vissa upplever även att muskelstyrkan minskar, vilket kan göra det svårt att utföra enkla uppgifter som att greppa små föremål eller knappa på tangentbordet. Du kan även uppleva en minskad känsla i fingertopparna, vilket kan påverka din förmåga att känna igen objekt med fingrarna eller utföra finmotoriska uppgifter. Symtomen för karpaltunnelsyndrom förvärras ofta under natten och på morgonen.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page