top of page

Tennisarmbåge

En tennisarmbåge, även känt som lateralt epikondylit, är en överbelastningsskada som påverkar senorna i underarmens muskler. Trots namnet är det inte bara tennisspelare som kan drabbas av denna typ av skada, utan den kan förekomma hos människor som utför repetitiva rörelser och belastar musklerna i underarmen och handleden.

Tennisarmbåge

Orsak & vanliga symtom

Vid tennisarmbåge är smärtan lokaliserad på utsidan av armbågen, smärtan kan stråla ner längs underarmen. Många upplever att smärtan förvärras vid aktiviteter som innebär lyft eller rotation av handleden. På grund av smärtan kan det även vara svårt att hålla i eller greppa föremål ordentligt.

Upprepade rörelser eller överansträngning av underarmens muskler, kan leda till mikroskador i senorna och inflammation i området.

Hur går en behandling till?

Innan vi utför en behandling gör vi alltid en ordentlig undersökning och ser till helheten av ditt besvär. Många gånger kan den smärta du upplever ha sitt ursprung från ett annat eller flera ställen i kroppen.

Terapeuten kan använda olika manuella tekniker för att lindra spänningar och förbättra rörligheten i en eller flera leder och området runt ditt besvär. Det kan inkludera ledmanipulation, mjukdelsbehandling, stretch av muskler men även rådgivning kring rehabträning och ergonomi. Vid behov samarbetar vi med andra vårdinstanser och säkerställer att du får rätt typ av vård.

BOKA TID IDAG!

bottom of page